اشراف

وبلاگی برای رصد و اشراف بر اخبار و وقایع مهم جهان

اشراف

وبلاگی برای رصد و اشراف بر اخبار و وقایع مهم جهان

اشراف

چرا از وایبر استفاده نکنیم ؟

| سه شنبه, ۲۹ مهر ۱۳۹۳، ۱۱:۵۱ ق.ظ

     یکی از ابزارهای ارتباطی مبتنی بر اینترنت که به سادگی بر روی تلفن های همراه نصب می شود، نرم افزار مشهور "وایبر" است که این روزها کاربران زیادی در جهان و البته ایران بدست آورده است.

     تیم سازنده این شبکه اجتماعی موبایل اخیراً اعلام کرده که تعداد حساب های کاربری فعال در وایبر به بیش از 608 میلیون مورد رسیده است! اما امنیت این شبکه اجتماعی محبوب، تا چه میزان می تواند آسیب پذیر باشد؟

    ماهیت ابزارهای ارتباطی موبایل، همگانی (Public) بودن آن هاست. قطعاً  بیشتر کاربرانی که از وایبر، واتس آپ، لاین، وی چت ، تانگو و دیگر برنامه ها استفاده می کنند، حریم بسیار خصوصی ندارند، هر چند شاید ارتباط های محرمانه ای هم داشته باشند که ترجیح می دهند محرمانه باقی بماند.

     آنچه کارشناسان امنیتی را نگران می کند، همان قوانین و توافقنامه های اولیه استفاده از این برنامه هاست که در هنگام نصب، توسط خود کاربران تأیید می شود! مثلاً برای استفاده از "وایبر" چاره ای ندارید جز این که موارد زیر را تأیید کنید:

- دسترسی و حتی امکان تغییر اطلاعات شخصی شما توسط "وایبر"، این اطلاعات شامل فهرست تماس های خصوصی، تاریخچه مکالمات ورودی یا خروجی، فهرست تماس تمامی افراد، اطلاع از روند فعالیت های اجتماعی شما و برخی موارد دیگر است.

- دسترسی "وایبر" به خدماتی که می توانند برای شما هزینه بر باشند؛ شامل برقراری تماس، ارسال پیامک، خدمات اینترنت همراه، ارسال پیام های چند رسانه ای

- دسترسی این نرم افزار به اطلاعات جغرافیایی و مکانی شما از طریق اینترنت یا جی پی اس

- دسترسی و ایجاد تغییر در پیام های متنی و چندرسانه ای ورودی و خروجی

- دسترسی کامل "وایبر" به ارتباط اینترنت موبایل و امکان استفاده از بلوتوث و سایر قابلیت های ارتباطی موبایل

- دسترسی کامل به حساب های کاربری شما، امکان ایجاد، حذف یا استفاده دلخواه از حساب های کاربری

- دسترسی و امکان ویرایش محتویات اطلاعاتی ذخیره شده در تلفن همراه شما

- دسترسی به وضعیت عملیاتی و اطلاعات شناسایی تلفن همراه شما

- کنترل بخش های سخت افزاری سیستم؛ شامل تنظیمات صدا و تصویر

- دسترسی نامحدود به  ابزارهای مختلف تلفن های همراه شامل بلوتوث، اینترنت همراه، صفحه نمایش فعال یا غیر فعال موبایل، نمایش هشدارهای مبتنی بر سیستم عامل، تغییر وضعیت عملیاتی تلفن همراه، تغییر تنظیمات سیستمی تلفن همراه، کنترل و حتی بستن برنامه های درحال اجرا ، دسترسی به تنظیمات همگام سازی میان حساب های مختلف

- دسترسی ترافیک ورودی و خروجی از طریق اینترنت و شبکه، دریافت آزادانه اطلاعات از اینترنت و شبکه؛ دسترسی به سیستم مالی Google Play از طریق تلفن همراه شما

- دسترسی به تنظیمات تمامی سرویس های Google در تلفن های همراه، هر چند به گفته مدیر اجرایی "وایبر"، این دسترسی ها به دلیل اطلاع از مشکلات فنی و بهبود خدمات ارتباطی مشترکین انجام می گیرد!

    البته این موارد تنها مواردی هستند که به شما می گویند و با تائید شما از این اطلاعات بهره برداری می شود و استفاده از دیگر اطلاعات شما جزو مواردی است که بدون اطلاع و با اهداف جاسوسی بهره برداری می شود .

     جالب است بدانیم که وایبر توسط یک تیم اسرائیلی طراحی و تولید شده که مدت ها در بخش های نظامی این کشور فعالیت داشته است. رهبر این تیم حرفه ای، "تالمون مارکو" هنوز هم مدیریت اجرایی شرکت Viber Media را در دست دارد. شبکه های اجتماعی اینترنتی iMesh و Bandoo که در گذشته موفقیت نسبی در جذب کاربران داشتند نیز توسط "تالمون مارکو" طراحی شدند.

     بعدها شرکت "وایبر مدیا" به دلیل آنچه توجیه اقتصادی و ارزان بودن نیروی کار خوانده شد، سازمان مرکزی خود را از اسراییل به کشور بلاروس منتقل کرد و به قیمت 900 میلیون دلار توسط یک شرکت ژاپنی به نام Rakuten، خریداری شد.

     واقعیت تلخ دنیای اینترنت به گونه‌ایست که هرچه میزان محبوبیت و توزیع یک نرم افزار در شبکه گسترده جهانی بیشتر شود، خطر انتشار آلودگی های ویروسی و نفوذ غیر مجاز مجرمان اینترنتی و سوء استفاده از اطلاعات کاربران افزایش می یابد و این درست همان علتی است که می تواند "وایبر" را از یک ابزار ارتباطی کارآمد به یک سارق بی رحم اطلاعات تبدیل کند.


وایبر ابزاری برای جاسوسی

     با توجه به اینکه نرم افزارهای ذکر شده ماهیتاً اسرائیلی - آمریکایی هستند و با هدف اصلی جاسوسی و شنود هر چه بهتر ، دقیقتر و گسترده تر از کاربران طراحی و منتشر شده ، نسخه ای از کلیه اطلاعات مبادله شده در اختیار سرور اصلی قرار گرفته و عملاً ضمن آگاهی سرویس های اطلاعاتی بیگانه از اطلاعات شخصی داخل گوشی ، به اطلاعات دیگری مانند نقاط تردد فرد از طریق GPS ، علایق و سلایق ، محل و نوع شغل کاربر دسترسی پیدا می کند . متاسفانه بعضاً مشاهده شده که حتی کارمندان دولت نیز با تشکیل گروه های کاری مجازی بدون در نظر گرفتن تبعات امنیتی برای کشور اقدام به تبادل اطلاعات اداری مرتبط با شغل خود پرداخته و عملاً به یک سرباز بی جیر و مواجب برای سرویس های اطلاعاتی تبدیل می شوند .

    البته پیدا کردن نام ، شماره تلفن و نسبت افراد مورد هدف جاسوسی سرویس های اطلاعاتی از طریق اقوامی وی که از این نرم افزار استفاده می کنند نیز جزو سهل الوصول ترین این اطلاعات است .


ایران رتبه اول در استفاده از وایبر

    طبق آخرین آمار رسمی یکی از معتبرترین سایت های آمارگیری فعالیت های اینترنتی (Alexa) ایرانیان رتبه اول (12.1%) استفاده از واایبر و رتبه دوم (14.4%) استفاده از تانگو را در سطح جهان به خود اختصاص داده اند .

     همانطور که می بینید ایران ، روسیه و برخی از کشورهای آسیایی جزو پنج ردیف اول استفاده کنندگان از این نرم افزارها هستند و نشانی از کشورهای اروپایی در آن دیده نمی شود . و این بیانگر اینست که سازندگان این نرم افزارها به اهداف تعیین شده خود بالاخص جمع آوری اطلاعات از ایران دست یافته اند . این آمار مربوط به تاریخ 93/7/29 بوده و متاسفانه هر روز شاهد افزایش استفاده کنندگان ایرانی این App ها هستیم .

     در مزیت ها و منافع "وایبر" یا هر شبکه ارتباطی دیگر، شکی نیست. اما سطح دسترسی این برنامه ها آنقدر بالاست که می توانند تقریباً همه بخش های تلفن همراه ما را کنترل کنند، اطلاعات دلخواه شان را بیرون بکشند و حتی دسترسی خود ما را به بعضی برنامه ها و ابزارها قطع کنند!

     بنابراین به کاربران "وایبر" توصیه می شود که اگر تمام خطرات پیدا و پنهان این ابزار محبوب ارتباطی را به جان می خرند، دست کم از انتقال اطلاعات محرمانه و بخصوص تصاویر و فیلم های خصوصی پرهیز کنند .


وایبر جزء پنج برند برتر تجاری اسرائیل/ وزیر اقتصاد اسرائیل: «وایبر» پاسخی به جنبش «تحریم کالای اسرائیلی» بود!

     «نفتالی بنت» وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی اخیرا در یک مصاحبه اعلام کرده است که «Viber» توانسته پاسخ مناسبی به جنبش تحریم کالاهای اسرائیلی در اروپا موسوم به  بایکوت اسرائیل در سراسر جهان باشد. بر اساس خبری که نشریه «جروزالم پست» منتشر کرده، او با اعتراض به اظهارات برخی از مقامات اروپایی علیه جنایات اسرائیل و تلاش برای بایکوت اقتصادی این رژیم، تاکید کرده است: «به جای تحریم و بایکوت اسرائیل، بیایید خلاقیت را به مبارزه بگذاریم. وایبر بهترین پاسخ به بایکوت اسرائیل است.»
    این مساله را باید در کنار این خبر تحلیل کرد که وایبر اکنون به یکی از پنج برند برتر تجاری تولید رژیم صهیونیستی تبدیل شده است و توانسته علاوه ایجاد یک شبکه اقتصادی قوی برای تل آویو، یک بانک اطلاعاتی قدرتمند جهانی نیز برای این رژیم فراهم کند.

   جالب است بدانید که در همین راستا، ارتش مصر استفاده سربازان از نرم افزار «وایبر» را به علت سوء استفاده جاسوسی رژیم صهیونیستی از آن، ممنوع کرده است. مطبوعات مصر تأکید کردند ارتش این کشور استفاده سربازان از برنامه رایگان تماس‌های تلفنی (وایبر) را ممنوع کرده است؛ زیرا هدف این شرکت صهیونیستی از راه اندازی این نرم افزار رایگان سودآوری یا آگهی نیست، بلکه جاسوسی از کاربران است. 

    «عرب تایمز» به نقل از مطبوعات مصر نوشت: «سیاست این شرکت، جمع‌آوری و استفاده از اطلاعات است ولی معمولا کاربران بدون اینکه جزئیات فرم درخواست عضویت را به دقت بخوانند، آن را تایید می‌کنند. این شرکت در فرم عضویت نوشته است نرم افزار وایبر فایل صوتی مفصلی از مکالمه هر تماسی از همه تلفن‌ها و شبکه‌ها بدست می‌آورد تا درک بهتری از عملکرد شبکه و جزئیات آن از نظر تعداد مکالمه‌های کاربران و مکان‌های تماس و زمان مکالمه‌ها و نوع شبکه استفاده شده، داشته باشد.» این شرکت فایل مکالمه‌های ضبط شده را به مدت سی ماه نگه داشته و در اختیار منابع اطلاعاتی خاص قرار می‌دهد.

حال با توجه به مطالب ذکر شده آیا شما هم می خواهید در جمع استفاده کنندگان از وایبر باشید ؟

نظرات  (۴)

  • خرید خانه در آلانیا
  • خیلی خوب و عالی بود

    ممنون از روشنگریتون
    خیلی عالیه من که واقعا اطلاعات زیادی کسب کردم ممنونم .لطفا بازم ازاین مطالب بگذارید
    پاسخ:
    ممنون از لطفتون
    انشاءا... در آینده مطالبی هم در حوزه امنیت اطلاعات منتشر خواهد شد
    ممنون داداش
    پاسخ:
    ممنون از لطفتون
    منتظر انتشار مطالبی در حوزه امنیت اطلاعات در رایانه و تلفن همراه باشید

    ارسال نظر

    کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
    اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی